DISTRIBUIȚI
Times Of Oman

China a denunţat luni ”o mentalitate a Războiului Rece” în afirmaţiile făcute de secretarul de stat american, Mike Pompeo, care a avertizat vineri împotriva Beijingului şi a Moscovei cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Într-un discurs rostit la Berlin, Pompeo a acuzat în special China că a adus o ”nouă viziune a autoritarismului”.


Citește și: Trump încurajează Iranul să elibereze agentul FBI: ‘Ar fi un pas pozitiv!’

În răspuns, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Geng Shuang, a denunţat ”atacurile rău intenţionate şi lipsite de fundament” ale secretarului de stat american Pompeo, căruia i-a cerut ”să renunţe la prejudecăţile ideologice şi la mentalitatea depăşită a Războiului Rece”.

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, aflat vineri la Berlin, a avertizat în legătură cu Rusia, care invadează ţări vecine şi ‘îi omoară pe opozanţii politici’, dar şi cu China, acuzată că oferă o ‘nouă viziune a autoritarismului’, notează AFP.

Citește și: Mexicul, Argentina, Venezuela și Cuba condamnă LOVITURA de STAT împotriva lui Evo Morales

”Naţiunile libere şi occidentale au responsabilitatea de a descuraja ţări precum China, Rusia şi Iran să ne ameninţe poporul”, a declarat Pompeo într-un discurs în capitala germană, în ajunul celebrării a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui ”să apere ceea ce a fost câştigat atât de greu în 1989” şi ”să conştientizeze că suntem într-o competiţie de valori cu naţiuni care nu sunt libere”, a adăugat el.