DISTRIBUIȚI
Twitter

China l-a provocat luni pe senatorul american Rick Scott (republican) să vină cu dovezi în sprijinul acuzaţiilor sale conform cărora Beijingul încearcă să încetinească sau să saboteze producerea unui vaccin împotriva COVID-19 de către ţările occidentale, informează Reuters, potrivit agerpres.

„De vreme de acest legiuitor a declarat că are dovezi potrivit cărora China încearcă să saboteze ţările occidentale în producerea unui vaccin, atunci îl rugăm să producă dovezi. Nu are de ce să se sfiască”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE chinez, Hua Chunying, la briefingul de presă zilnic, în replică la comentariile făcute duminică de senatorul republican la postul BBC TV.


Citește și: Poliţia din Minneapolis va fi DESTRUCTURATĂ!

Întrebat în emisiunea menţionată ce dovezi au SUA în acest sens, Scott a refuzat să dea detalii, dar a spus că aceste date au provenit de la comunitatea serviciilor secrete.

„Trebuie să obţinem acest vaccin. Din nefericire, avem dovezi că China comunistă încearcă să ne saboteze sau să ne încetinească. China nu vrea ca noi să-l obţinem primii, ei au decis să fie un adversar al americanilor şi, cred eu, al democraţiei în întreaga lume”, a declarat Scott.

Citește și: Cifre divergente ale bilanțului victimelor provocate de coronavirus în Brazilia

Hua a declarat luni reporterilor că producerea unui vaccin împotriva COVID-19 nu este o competiţie bilaterală şi a adăugat că Beijingul speră că Washingtonul îşi va asuma la rândul său promisiunea făcută de China şi va oferi gratuit lumii un vaccin, dacă va reuşi să-l producă.