DISTRIBUIȚI

Autoritatea naţională chineză pentru securitate cibernetică a anunţat luni că va recurge la o ”rectificare” a browserelor mobile pentru a soluţiona ceea ce consideră a fi îngrijorări sociale legate de ”haosul’ informaţiilor publicate online, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Regulile de cenzură strictă a internetului în China au fost înăsprite de mai multe ori în ultimii ani. Recent, Autoritatea chineză pentru spaţiul cibernetic (CAC) a transmis firmelor care operează browsere de internet mobil că până la 9 noiembrie pot face o ”autoexaminare” şi rectifica problemele.


Citeşte şi: Un copil de trei ani a murit chiar de ziua lui jucându-se cu o armă de foc

Acestea includ ”răspândirea de zvonuri, folosirea titlurilor senzaţionaliste şi publicarea de conţinut care încalcă valorile fundamentale ale socialismului”, potrivit unei declaraţii a Autorităţii chineze pentru spaţiul cibernetic.

”Pentru prima dată, browserele de internet mobil s-au dezvoltat într-o manieră necivilizată… şi au devenit un loc de adunare şi un amplificator al diseminării haosului ‘self-media’ ”, a menţionat CAC, care s-a referit la conturi de social media operate în mod independent, dintre care multe publică ştiri.

”După rectificare, browserele de internet mobil care încă au probleme deosebite vor fi tratate în strictă concordanţă cu legile şi regulamentele până când activităţile în cauză vor fi interzise”, a explicat CAC.

Citeşte şi: Amy Coney Barrett, aleasa lui Trump, a fost confirmată la Curtea Supremă a SUA

Campania se va concentra iniţial pe opt dintre cele mai influente browsere mobile din China, printre care cele operate de Huawei, de UCWeb (din cadrul grupului Alibaba) şi de Xiaomi.

Legislaţia introdusă în ultimii ani de China include măsuri de restricţionare a canalelor media, măsuri de supraveghere pentru site-urile de ştiri şi campanii pentru retragerea conţinutului considerat inacceptabil.