DISTRIBUIȚI

China a anunţat luni că va dărui Qatarului două exemplare de panda uriaş cu ocazia Cupei Mondiale de Fotbal care se va desfăşura între 20 noiembrie şi 18 decembrie în acest stat din Golf, informează AFP, potrivit agerpres.

„Acesta este un cadou din partea celor 1,4 miliarde de chinezi pentru Cupa Mondială din Qatar şi va deveni cu siguranţă un nou simbol al prieteniei dintre China şi Qatar”, a declarat ambasadorul chinez la Doha, Zhou Jian, în cadrul unei recepţii în capitala emiratului.


Citește și: NASA a lovit intenţionat un asteroid, o premieră pentru omenire – Black News

Cei doi panda numiţi Suhail şi Soraya sunt aşteptaţi să ajungă în Qatar în luna octombrie, chiar înainte de turneului celor 32 de naţiuni, a precizat diplomatul.

Suhail este numele uneia dintre cele mai strălucitoare stele observate în regiunea Golfului, în timp ce Soraya este numele arab al roiului de stele Pleiade.

Citește și: Mexicanii cer dreptate pentru cei ’43’ de la Ayotzinapa: ‘Armata ŞTIE!’ – Black News

China, cea mai populată ţară de pe planetă, nu s-a calificat la Cupa Mondială, însă companii chineze au fost implicate în construirea de mega-proiecte în jurul evenimentului.

O altă pereche de panda uriaş din China a fost împrumutată pentru 10 ani Franţei în 2012, eveniment înscris în cadrul „diplomaţiei panda”, o practică folosită de China pentru a consolida relaţiile cu alte ţări. De la reînnoirea împrumutului, perechea de panda a rămas la Parcul Zoologic Beauval, unde cele două exemplare au dat naştere la trei pui.