DISTRIBUIȚI
archive.almanar.com.lb

Ordinul preşedintelui american Donald Trump de a îngheţa activele şi conturile guvernului venezuelean reprezintă un act de „imixtiune brutală” şi o violare a normelor relaţiilor internaţionale, se arată într-o luare de poziţie a ministerului de externe de la Beijing, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.

China va continua să coopereze cu Venezuela, a declarat purtătoarea de cuvânt Hua Chunying într-un comunicat dat publicităţii în seara zilei de miercuri, în care Statele Unite sunt îndemnate să respecte dreptul internaţional şi să înceteze să semene discordie.


Citeşte şi: Trump a fost primit cu ostilitate în El Paso şi Dayton

Declaraţia survine ca reacţie la comentariile consilierului preşedintelui american privind securitatea naţională John Bolton, care a avertizat China şi Rusia să pună capăt sprijinului acordat guvernului controversat al preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro.

Venezuela traversează de ceva timp o gravă criză politică. În timp ce majoritatea statelor occidentale îl susţin pe liderul opoziţiei, preşedintele parlamentului de la Caracas Juan Guaido, China şi Rusia continuă să acorde sprijin preşedintelui Maduro.

Citeşte şi: Malta refuză pentru prima oară alimentarea unei nave umanitare

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat în iunie că Beijingul va contribui la restaurarea normalităţii în Venezuela.

Relaţiile dintre China şi SUA au devenit tot mai tensionate din cauza războiului comercial în care se confruntă cele mai mari două economii ale lumii.