DISTRIBUIȚI

China a comandat achiziţionarea a 184 de avioane Airbus A320 pentru 13 companii aeriene, care să fie livrate în perioada 2019-2020, a anunţat miercuri preşedinţia franceză, în ultima zi a vizitei întreprinse de preşedintele Emmanuel Macron în China, informează AFP, potrivit agerpres.

Această comandă, care nu a mai fost anunţată, vizează mai ales modele Neo. Este vorba de un grup de comenzi noi, a subliniat Palatul Elysee. Valoarea totală a comenzii nu a fost precizată, însă această vânzare ar reprezenta la preţ de catalog un total de circa 18 miliarde de dolari.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic pe ţărmul Hondurasului! Autorităţile au emis alertă de tsunami

Vânzarea urmează „să fie finalizată în scurt timp, dar mi-a fost confirmată de preşedintele chinez” Xi Jinping, a declarat mai devreme Emmanuel Macron în faţa presei de la Beijing.

Macron a afirmat, de asemenea, că a evocat cu omologul său chinez viitorul constructorului european.

„Preşedintele Xi mi-a confirmat (…) faptul că Beijingul îşi va păstra volumul de comenzi în anii ce urmează şi va menţine paritatea pe piaţă între Airbus şi Boeing. Aceasta este linia chineză, a fost afirmată în mod clar”, şi-a exprimat mulţumirea şeful statului francez.

Citeşte şi: Cel puţin 13 oameni au murit în urma alunecărilor de teren din California

Airbus a încheiat deja marţi, la Beijing, un protocol de acord în vederea majorării ritmului de producţie de aparate A320 pentru China.

China este a doua piaţă aeronautică mondială, disputată aproape la egalitate între Airbus şi Boeing. Compania americană estimează că această ţară va avea nevoie de 7.240 de avioane comerciale în următorii 20 de ani, de la toţi constructorii.