DISTRIBUIȚI
Reuters

Doi experţi ai echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a ajuns joi în China pentru a ancheta originile coronavirusului se află încă în Singapore pentru a reface testele COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

„Echipa internaţională de 13 oameni de ştiinţă însărcinată cu examinarea originilor virusului care a cauzat COVID-19 a ajuns astăzi la Wuhan, în China”, a precizat OMS într-o postare pe Twitter.


Citește și: Aproape 39.000 de spanioli s-au infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore

Însă „doi oameni de ştiinţă sunt în continuare în Singapore pentru a efectua teste pentru COVID-19”, a adăugat OMS.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că „toţi membrii echipei au fost supuşi mai multor teste PCR şi teste anticorpi negative pentru COVID-19 în ţările lor de origine înainte de a pleca în această vizită”.

Totuşi, a explicat această agenţie internaţională, doi dintre membri au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi IgM (imunoglobulina M), o formă de anticorpi pe care organismul o dezvoltă ca reacţie la virus.

De asemenea, ei trebuie din nou testaţi pentru aceşti anticorpi, precum şi pentru o altă clasă de anticorpi, numiţi IgG (pentru imunoglobulina G).

Echipa OMS este formată din experţi de diferite naţionalităţi. Ei trebuie supuşi de la intrarea în China unei carantine de două săptămâni.

Citește și: Este IMPOSIBIL ca Trump să fie judecat înainte de plecarea sa de la Casa Albă

Vizita este extrem de sensibilă pentru regimul chinez, care vrea să excludă orice responsabilitate a sa în pandemia care a făcut aproape două milioane de morţi în lume.

Prevăzută iniţial pentru săptămâna trecută, vizita a fost anulată în ultimul moment din cauza lipsei tuturor autorizaţiilor necesare pentru echipa de experţi.