DISTRIBUIȚI
tynmagazine.com

China se opune cu tărie deciziei Washingtonului de a aplica tarife suplimentare pentru produse din China în valoare de 550 de miliarde de dolari şi a avertizat Statele Unite că vor exista consecinţe dacă nu vor opri ”măsurile greşite”, transmite Reuters, potrivit news.ro .

Comentariile au fost făcute de Ministerul Comerţului, în urma anunţului făcut de Trump vineri, referitor la aplicarea unor tarife suplimentare de 5% pentru importurile din China, la câteva ore după ce Beijingul anunţase la rândul său tarife pentru importuri din SUA în valoare de 75 de miliarde de dolari.


Citește și : Incendii de proporții în Bolivia – Aproape un milion de hectare au fost pârjolite de flăcări

”Acest comerţ unilateral şi agresiv şi această presiune maximă încalcă consensul convenit de liderii Chinei şi Statelor Unite, încalcă principiul respectului şi beneficiului reciproc şi afectează grav sistemul comercial multilateral şi ordinarea comerţului internaţional”, se arată într-un comunicat publicat sâmbătă de Ministerul Comerţului.

”China cere cu fermitate Statelor Unite să nu evalueze greşit situaţia sau să subetimeze hotărârea poporului chinez”, adaugă comunicatul.

Trump a anunţat vineri, pe Twitter, majorarea tarifelor existente pentru importuri din China în valoare de 250 de miliarde de dolari de la 25% la 30%, începând de la 1 octombrie, dată la care Beijingul sărbătoreşte a 70-a aniversare a Republicii Chineze.

Citește și : Noi proteste violente la Hong Kong – VIDEO

Tarifele anunţate recent pentru restul importurilor din China, de 300 de miliarde de dolari, au fost majorate la rândul lor de la 10% la 15%. Aceste tarife vor intra în vigoare în două etape, de la 1 septembrie şi de la 15 decembrie.