DISTRIBUIȚI
The Hindu

Administraţia de la Beijing a transmis, marţi, Statelor Unite că nu se teme de un război comercial, evitând să confirme o întrevedere a preşedintelui Xi Jinping cu omologul său american, Donald Trump, scrie mediafax.

Donald Trump a semnalat marţi că este dispus să introducă noi tarife vamale pentru a forţa China să negocieze un acord comercial convenabil cu Statele Unite. „Tarifele vamale sunt un instrument minunat de negociere”, a transmis Donald Trump prin Twitter. Liderul de la Casa Albă a exprimat disponibilitatea de a se întâlni cu Xi Jinping la sfârşitul lunii iunie, în oraşul japonez Osaka, unde se va desfăşura summitul G20.


Citește și : Macron avertizează cu privire la un nou război : ‘Cred că haosul este aici’

Însă Administraţia de la Beijing nu a confirmat că este programată o întrevedere cu Donald Trump la summitul G20.

Geng Shuang, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, a declarat că o eventuală întâlnire va fi anunţată când se va stabili.

„China nu vrea un război comercial, dar nu ne temem de un război comercial. Dacă Statele Unite vor doar escaladarea tensiunilor comerciale, în mod absolut noi vom răspunde şi vom lupta până la final”, a atras atenţia oficialul chinez

Citește și : Statele membre UE consideră justificată demararea unei proceduri disciplinare împotriva Italiei