DISTRIBUIȚI
Twitter

Autorităţile din China au revocat licenţa a doi piloţi ai companiei Air China, în urma incidentului de săptămâna trecută, când cabina unui avion s-a depresurizat din cauza faptului că un pilot fuma o ţigară electronică, relatează BBC, potrivit mediafax.

Unui al treilea pilot, care nu a fost implicat în incident, i-a fost suspendată licenţa pentru şase luni şi nu mai are voie să profeseze la Air China timp de doi ani.


Citește și : Orban scoate Ungaria dintr-un proiect ONU

Un avion care zbura pe ruta Hong Kong-Dalian săptămâna trecută a fost nevoit să coboare aproximativ 6.500 de metri, din cauza depresurizării cabinei.

Autoritatea civilă de aviaţie a amendat Air China şi a redus numărul de zboruri ale companiei care folosesc aeronava Boeing 737 cu 10%. În plus, compania aeriană va fi monitorizată timp de trei luni pentru a vedea dacă respectă normele de siguranţă.

În urma investigaţiei, autorităţile au concluzionat că depresurizarea a fost cauzată de unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică.

Depresurizarea a avut loc când unul dintre piloţi, care fuma o ţigară electronică, a încercat să închidă un ventilator pentru a împiedica fumul să ajungă în cabina pasagerilor. În loc să închidă ventilatorul, acesta a oprit aerul condiţionat, lucru care a provocat o scădere bruscă a nivelului de oxigen din cabină.

Personalul aviatic a declanşat măsurile de urgenţă şi le-a dat pasagerilor măştile de oxigen. Avionul a fost forţat să coboare brusc la o altitudine mai mică.

În cazul în care cabina unui avion se depresurizează, pilotul trebuie să aducă aeronava la o altitudine mai mică pentru siguranţa pasagerilor.

După ce personalul avionului a observat că aerul condiţionat a fost oprit, l-au repornit şi au adus aeronava la altitudinea normală.

Citește și : Vietnam: Taifunul Son-Tinh este aşteptat să lovească provinciile Haiphong şi Ha Tinh miercuri seara

Avionul a ajuns la destinaţie la ora programată şi niciunul dintre cei 153 de pasageri nu a fost rănit.

Regulile de zbor din China interzic fumatul la bordul aeronavelor. În anul 2006, au fost interzise ţigările electronice pentru pasageri.