DISTRIBUIȚI
REUTERS

China a aprobat pentru prima dată un tratament anti-COVID-19, la doi ani după ce boala a apărut pentru prima dată pe teritoriul său, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Spre deosebire de un vaccin cu caracter preventiv, un tratament oferă îngrijire pacienţilor deja infectaţi cu virusul, pentru a evita complicaţiile grave.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce restricţiile antiepidemice – Black News

Într-o notificare publicată miercuri, Agenţia Naţională a Medicamentului din China a declarat că a acordat „aprobarea de urgenţă” pentru un tratament chinez împotriva COVID-19 pe bază de anticorpi monoclonali.

Tratamentul, administrat prin injectare, a fost dezvoltat în comun de prestigioasa Universitate Tsinghua din Beijing, Spitalul No.3 din Shenzhen (sud) şi compania Brii Biosciences.

Studiile clinice au arătat că tratamentul poate reduce cu 80% spitalizările şi riscul de deces la pacienţii fragili, potrivit Universităţii Tsinghua.

Potrivit presei locale, tratamentul a fost utilizat la pacienţii infectaţi în timpul recentelor valuri epidemice de COVID-19.

China dispune de mai multe vaccinuri produse pe plan intern cu rate de eficacitate mai mici decât cele dezvoltate în străinătate.

Două vaccinuri produse de Sinovac şi Sinopharm sunt recunoscute de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Ţara asiatică, unde metropola chineză Wuhan (centru) a devenit la sfârşitul anului 2019 primul oraş din lume în care au fost raportate cazuri de COVID-19, a eradicat practic contagiunea recurgând la măsuri radicale: închiderea graniţelor, controale stricte de circulaţie, izolări.

Citeşte şi: Bradul de Crăciun din faţa sediului Fox News a fost INCENDIAT – Black News

China, care nu a autorizat niciun vaccin dezvoltat în străinătate, afirmă că a vaccinat peste 70% din populaţia sa cu seruri fabricate local.

Cu toate acestea, ţara s-a confruntat în ultimele luni cu focare sporadice de coronavirus.

China a raportat joi 83 de noi contaminări cu COVID-19 la nivel naţional.