DISTRIBUIȚI

China acuză agenţiile de spionaj din Taiwan de „infiltrare” şi „sabotaj” şi avertizează statul că relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări pot fi afectate, potrivit news.ro .

Agenţiile trebuie să îşi încheie imediat astfel de activităţi, a transmis An Fengshan, purtător de cuvânt al Biroului de Afaceri al Taiwanului din China, citat de agenţia naţională de presă chineză, Xinhua


Citește și : Bărbat de origine română, căutat prin Interpol, arestat în Argentina

Televiziunea chineză de stat a difuzat, sâmbătă, primul episod dintr-o serie de programe care detaliază cazuri în care studenţi chinezi care învaţă în Taiwan sunt aşa-numite ţinte ale spionilor locali, care îi atrag cu bani, dragoste şi prietenie.

Acuzaţiile vin după ce China a intensificat eforturile de a încuraja taiwanezii să se stabilească permanent în China, primind noi cărţi de identitate şi beneficiind de mai multe avantaje.

Taiwanul, de cealaltă parte, şi-a avertizat cetăţenii cu privire la riscurile pe care le presupune traiul într-o ţară despotică.

China şi Tawianul se acuză frecvent de spionaj.

În 2017, un student chinez din Taiwan a fost condamnat la închisoare pentru colectarea de informaţii prin intermediul mai multor contacte pe care le avea în şcoli din Taiwan şi departamente guvernamentale şi pentru că a încercat să construiască o reţea de spionaj pe insulă.

Citește și : Columbia : Disidentul FARC cel mai căutat a fost rănit într-o confruntare cu armata

Taiwanul a permis studenţilor chinezi să înveţe în universităţile sale în 2009.