DISTRIBUIȚI
REUTERS

Wei Jingsheng, fost membru al partidului comunist chinez, a declarat că China a răspândit în mod deliberat Covid la un turneu militar, cu două luni înainte ca restul lumii să afle despre virusul mortal, conform Daily Mail, informează mediafax.

Wei Jingsheng a declarat că Jocurile Militare Mondiale din octombrie 2019 ar fi fost primul eveniment de super-răspândire a virusului.


Citește și : Emiratele Arabe Unite relaxează restricţiile privind obligativitatea măştii

Turneul internațional pentru sportivi militari a avut loc la Wuhan – orașul aflat la originea pandemiei Covid-19 – cu două luni înainte ca China să notifice Organizația Mondială a Sănătății despre primele cazuri.

Jingsheng susține cu nu este întâmplător faptul că unii dintre cei 9.000 de sportivi internaționali care sau participat la eveniment s-ar fi îmbolnăvit de o boală misterioasă. Declarațiile sale au fost făcute filmul documentar produs de Sky News „What Really Happened in Wuhan”.

El susține că a auzit că guvernul chinez a efectuat un „exercițiu neobișnuit” în timpul jocurilor.

Citește și : Chinezii trimit o femeie să lucreze la staţia lor spaţială

Afirmațiile sale au fost susținute de fostul consilier principal al Departamentului de Stat al SUA Miles Yu.

El a spus că sportivi francezi, germani și americani au fost printre cei care s-au îmbolnăvit la turneu, prezentând simptome asemănătoare Covid, dar nu au fost niciodată testați pentru virus.