DISTRIBUIȚI
The Independent

Chimioterapia ar putea conduce la răspândirea cancerului de sân în organism, sugerează rezultatele unui studiu efectuat de specialişti elveţieni, informează publicaţia britanică Daily Mail, potrivit mediafax.

Medicamentele paclitaxel şi doxorubicin facilitează eliberarea de către tumorile canceroase a unor proteine care apoi circulă prin sânge până la plămâni, provocând răspândirea bolii.


Citește și : Trump a tunat: Nu-mi pasă de Europa!

Oamenii de ştiinţă au blocat aceste proteine într-un studiu efectuat în laborator, iar cancerul nu s-a mai răspândit. Ei speră că aceste concluzii vor face chimioterapia mai eficientă.

Studiul a fost efectuat de specialişti de la Institutul elveţian pentru Cercetări Experimentale în cazul Cancerului. Cercetările au fost coordonate de profesorul Michele De Palma.

Chimioterapia este utilizată cu succes în multe cazuri de cancer, dar, potrivit concluziilor studiului, în cazurile în care tumorile persistă, chimioterapia prezintă riscul de a răspândi boala la alte organe prin transferul unor proteine de tip A6.

Profesorul De Palma a explicat că, deşi rezultatele studiului sunt semnificative, oamenii nu trebuie să tragă deloc concluzii pripite privind eficienţa chimioterapiei, fiind necesară întotdeauna consultarea specialiştilor.

Citește și : Rusia : Paul Whelan, pus sub acuzare pentru spionaj în favoarea SUA