DISTRIBUIȚI

Autorităţile din Sambuca, în Sicilia, au scos la vânzare case la preţ de un euro cu scopul de a repopula oraşul, însă condiţia este ca noii proprietari să renoveze locuinţele în maximum trei ani, potrivit The Guardian, relatează și news.ro.

Costurile pentru reparaţii încep de la 15.000 de euro şi este nevoie de o garanţie de 5.000 de euro. Garanţia va fi returnată când renovarea este finalizată.


Citește și: Trump A ANULAT deplasarea delegației americane la Davos

Zeci de proprietăţi cu privelişti către Mediterana au fost puse în vânzare.

„Faţă de alte oraşe, care au făcut asta doar pentru propagandă, această primărie scoate case la vânzare case pentru un euro”, a spus, pentru CNN, Giuseppe Cacioppo, viceprimar şi consilier turistic. „Nu suntem intermediari între vechii şi noii proprietari. Vrei casa, este a ta imediat”. Cumpărătorii nu vor fi decepţionaţi, potrivit lui Cacioppo.

„Sambuca este cunoscut ca „oraşul splendorii”, a adăugat el. Acest pământ fertil este într-o rezervaţie naturală, cu plaje, munţi şi păduri care ne înconjoară. Este un loc liniştit şi idilic”, a afirmat Cacioppo.

Citește și: Guvernul de la Roma adoptă venitul de cetăţenie și reforma pensiilor

Cu populaţia în scădere, Cacioppo a spus că oraşul are nevoie să fie conservat.

„Nu ne permitem să pierdem minunata moştenire arabă. Din fericire, străinii ne întind o mână în această cruciadă de salvare”, a subliniat el.

Locuinţele cu două etaje sunt construite din piatră roşiatică şi au curţi cu palmieri şi arcade. De aici, se poate vedea vulcanul Etna în zilele senine.