DISTRIBUIȚI

Guvernul chilian a anunţat luni că suspendă deschiderea a trei puncte de frontieră terestre programată miercuri din cauza variantei Omicron a coronavirusului, precum şi intrarea în ţară a persoanelor din şapte ţări africane, notează AFP, potrivit agerpres.

„Din cauza situaţiei globale a variantei Omicron, am decis să amânăm deschiderea punctelor de trecere terestre anunţată în urmă cu câteva zile”, a declarat Alberto Dougnac, subsecretar al reţelelor de sănătate, în cursul unui briefing despre pandemia din Chile.


Citeşte şi: Deputaţii francezi permit participarea Taiwanului la organizaţiile internaţionale – Black News

Punctele de trecere terestre care urmau să se redeschidă se află la Chacalluta, la frontiera cu Peru, Pino Hachado, la frontiera cu Argentina, şi Colchane, la frontiera cu Bolivia.

Decizia guvernului va fi reevaluată peste două săptămâni, în funcţie de evoluţia epidemiologică naţională şi internaţională a variantei Omicron, a explicat Alberto Dougnac, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii.

Această variantă a fost identificată pentru prima dată săptămâna trecută în Africa de Sud şi de atunci s-a răspândit în alte ţări ca Marea Britanie, Germania, Canada, Ţările de Jos, Israel, Portugalia, Austria, Scoţia şi în Spania.

Citeşte şi: Renovarea de la Notre Dame transformă catedrala într-un ‘parc Disney al TREZIRII’ – Black News

De asemenea, Chile a anunţat că, „începând de miercuri, 1 decembrie, intrarea străinilor nerezidenţi care au petrecut ultimele 14 zile într-una din următoarele ţări africane va fi interzisă: Africa de Sud, Zimbabwe, Namibia, Botswana, Lesotho, Eswatini şi Mozambic”.

Ţara a înregistrat peste 1,7 milioane de infecţii şi peste 38.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei, reaminteşte AFP.