DISTRIBUIȚI

Chile a detectat primul său caz de gripă aviară la om, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.

Cazul a fost depistat la un bărbat de 53 de ani care a acuzat simptome severe de gripă, potrivit unui comunicat emis de minister în care se precizează că starea pacientului era stabilă.


Citeşte şi: Şapte persoane, între care un turc şi un bulgar, închise în Belgia cu privire la ‘posibile atentate teroriste’

Guvernul desfăşoară o anchetă pentru a determina sursa infecţiei precum şi eventuale alte persoane care au intrat în contact cu pacientul.

Chile a raportat cazuri de gripă aviară H5N1 la vieţuitoare sălbatice începând de la sfârşitul anului trecut.

Cazurile recente depistate în ferme industriale au determinat guvernul să sisteze exporturile de păsări din crescătorii.

Autorităţile sanitare din Chile au remarcat că virusul poate fi transmis de la păsări sau mamifere marine la om, însă nu a înregistrat nicio transmitere de la om la om.

Citeşte şi: Beijingul ameninţă Taiwanul, din cauza vizitei preşedintelui taiwanez în SUA – Black News

La începutul acestui an, Ecuador a confirmat primul său caz de transmitere umană a gripei aviare, la o fetiţă în vârstă de 9 ani.

Oficialii din domeniul sănătăţii la nivel global au declarat că riscul de transmitere de la om la om este scăzut, însă producătorii de vaccinuri pregătesc seruri împotriva cazurilor umane de gripă aviară „pentru orice eventualitate”.