DISTRIBUIȚI
Playtech.ro

Chile a anunţat sâmbătă primul caz al variantei Omicron a coronavirusului pe teritoriul său, la un călător sosit din Ghana la 25 noiembrie, notează AFP, potrivit agerpres

„Acest străin, cu domiciliul în Chile, a intrat în ţară cu un test PCR negativ”, dar testul suplimentar obligatoriu la sosirea pe aeroport a dat un rezultat pozitiv, a explicat într-un comunicat ministerul regional al sănătăţii din oraşul chilian Valparaiso, situat la 120 de kilometri vest de capitala Santiago.


Citește și : Turcia riscă sancţiuni europene drastice în cazul lui Osman Kavala

Acest pasager, care primise două doze de vaccin Pfizer, „este în stare bună şi a fost plasat în izolare”, iniţial la domiciliul său înainte de a fi nevoit să meargă într-o unitate sanitară, a precizat această sursă.

Chile numără peste 1,7 milioane de cazuri de COVID-19 şi peste 38.000 de persoane au murit în ţară din cauza acestei boli de când pe teritoriul său a fost detectat primul caz de coronavirus, la 3 martie 2020.

În ceea ce priveşte vaccinarea, Chile este una dintre cele mai avansate ţări din lume, cu 91,22% din populaţia eligibilă pentru vaccinare deja imunizată cu o doză dublă.

Citește și : Preşedintele Botswanei spune că diplomaţii străini au venit infectaţi cu Omicron din Europa