DISTRIBUIȚI

Două seisme puternice s-au produs marţi dimineaţă, la distanţă de jumătate de oră, pe coasta pacifică din nordul statului Chile, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS), care au provocat doar pagube materiale minore, potrivit autorităţilor chiliene, citate de DPA, potrivit agerpres.

USGS a înregistrat primul seism, ce a avut magnitudinea de 6,8, la ora 04:09 GMT, la circa 80 de kilometri nord-vest de Vallenar, în regiunea Atacama din nordul statului Chile.


Citește și: Maduro a graţiat peste 100 de opozanţi

Acelaşi serviciu american a înregistrat un al doilea cutremur de pământ – cu magnitudinea de 6,3 – după doar 20 de minute şi la doar 2 kilometri de epicentrul primului seism, ce a fost urmat de două replici cu magnitudini de 5,4 şi 5,1, care s-au produs într-o succesiune rapidă.

Autorităţile chiliene au raportat că primul seism a avut magnitudinea 7, iar cel de-al doilea a avut magnitudinea de 6,1.

Cele două seisme majore nu au necesitat însă emiterea unei alerte de tsunami. Întreruperi ale alimentării cu electricitate au fost însă raportate în mai multe zone, însoţite de alunecări de teren care au blocat anumite drumuri.

Citește și: Trump nu are de gând să viziteze familia lui Jacob Blake

Mai multe clădiri au fost avariate, potrivit unor oficiali locali, citaţi de presa chiliană. Nu au fost raportate victime omeneşti şi nici persoane rănite.

Chile face parte din aşa-numitul „Cerc de Foc al Pacificului”, o zonă caracterizată printr-o frecvenţă ridicată a activităţii seismice.