DISTRIBUIȚI

Chile a expulzat peste 130 de migranţi spre alte ţări latino-americane, după ce aceştia au sosit în nordul teritoriului chilian, a anunţat miercuri Ministerul de Interne al Chile, informează dpa, potrivit agerpres

Forţele aeriene chiliene au transportat 86 de migranţi înapoi în Columbia şi Venezuela, în timp ce alte 52 de persoane au fost trimise cu autobuzele în Peru şi Bolivia.


Citește și : Comisia Europeană cere accelerarea procedurilor de deportare

„Este pentru prima dată când am expulzat atât de multe persoane într-o singură zi”, a declarat ministrul chilian al afacerilor interne Rodrigo Delgado. „Aceste este un semnal pentru toţi cei care se gândesc să intre ilegal în ţara noastră: soarta lor va fi expulzarea”, a adăugat el.

Aceste expulzări intervin după ce în jur de 1.600 de migranţi au sosit în micul oraş Colchane, la graniţă cu Bolivia. Oamenii stau în timpul nopţii pe străzi şi în pieţe, iar autorităţile locale atenţionează cu privire la o iminentă catastrofă umanitară.

Citește și : Rusia îl vrea LEGAT pe unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Navalnîi

Majoritatea migranţilor sunt venezueleni care au fugit în Peru pentru a scăpa de criza economică şi politică din ţara lor. Însă, de când Peru a fost grav afectată economic din cauza pandemiei, migranţii au ales să se mute în Chile prin Bolivia.

Opoziţia venezueleană a criticat aceste deportări, subliniind că ele nu respectă acordurile internaţionale privind protecţia refugiaţilor.