DISTRIBUIȚI
REUTERS

Partidul Brexit a anunţat joi că patru din membrii săi aleşi în Parlamentul European au părăsit formaţiunea pentru a sprijini Partidul Conservator în alegerile legislative de pe 12 decembrie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Partidul Brexit a fost înfiinţat la începutul anului de Nigel Farage, a cărui campanie intensă împotriva apartenenţei ţării la Uniunea Europeană a jucat un rol important în rezultatul referendumului din 2016.


Citeşte şi: Mai marii lumii l-au luat peste picior pe Trump – VIDEO

Partidul lui Farage a obţinut un rezultat foarte bun în alegerile din mai pentru Parlamentul European, dar a scăzut puternic în sondaje după ce a anunţat că nu va prezenta candidaţi în circumscripţiile deţinute de conservatori, pentru a evita o scindare a votului pro-Brexit.

Unul din cei patru europarlamentari care au părăsit Partidul Brexit este Annunziata Rees-Mogg, sora unui membru marcant al cabinetului, Jacob Rees-Mogg, susţinător fervent al Brexitului. Decizia ei de a se alătura partidului lui Farage în aprilie a fost considerată o lovitură de imagine dată de acesta.

Citeşte şi: Avocatul lui Trump a ajuns la Kiev să ‘limpezească apele’

‘Avem nevoie ca un guvern puternic susţinător al ‘Leave’ să pună în practică Brexitul pentru care au votat 17,4 milioane. Conservatorii sunt singura opţiune deopotrivă pentru susţinătorii Brexitului şi democraţi’, a declarat Annunziata Rees-Mogg.