DISTRIBUIȚI

Temperaturi la pragul de îngheţ şi rafale de vânt de aproape 100 km/h sunt prognozate pentru următoarele zile pe durata trecerii ”rămăşiţelor” uraganului Lorenzo deasupra Marii Britanii, relatează miercuri Press Association, potrivit agerpres.

Serviciul de meteorologie britanic, Met Office, a avertizat cu privire la posibilitatea producerii, în zilele de joi şi vineri, a unor pene de curent şi a unor probleme de transport pe căile rutiere, feroviare şi de feribot, în Irlanda de Nord, sud-vestul Angliei şi Ţara Galilor.


Citeşte şi: Deputaţii italieni votează pentru reducerea numărului de parlamentari

Potrivit Met Office, furtuna, însoţită de ploi torenţiale şi viteze ale vântului de aproape 100 km/h, va atinge joi zonele de ţărm din Irlanda de Nord.

În unele regiuni din centrul şi estul Angliei, temperaturile nocturne ar putea atinge pragul de îngheţ pe fondul pătrunderii unei mase de aer rece, din nord, a declarat purtătoarea de cuvânt a Met Office, Nicola Maxey.

O avertizare cod galben a fost emisă pentru ziua de joi în zonele de coastă ale Irlandei de Nord.

Citeşte şi: Boris Johnson face ULTIMA ofertă Uniunii Europene

Uraganul Lorenzo a scăzut în intensitate şi a fost retrogradat la categoria 1 pe scala Saffir-Simpson, care are cinci trepte, şi este de aşteptat să se transforme într-un ciclon tropical puternic atunci când se va apropia de Irlanda, joi după-amiază, a anunţat miercuri Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (NHC), citat de Reuters.

Uraganul Lorenzo a atins miercuri dimineaţă Insulele Azore, provocând câteva incidente minore, precum copaci doborâţi de-a lungul acestui arhipelag portughez din Oceanul Atlantic.