DISTRIBUIȚI
Rolling Stone

Chelsea Manning, care a transmis informaţii confidenţiale către WikiLeaks, şi-a depus un dosar de candidatură pentru a reprezenta statul Maryland în Senatul american, conform unor documente federale, informează Washington Post.

Un document intitulat „Declaraţie de candidatură” era disponibil pe site-ul Comisiei Federaşe Electorale în care se arăta candidatura lui Chelsea Elizabeth Manning, care locuieşte la North Bethesda (Maryland). În document se arată că Manning, în vârstă de 30 de ani, vrea un loc de senator al statului Maryland, pentru Partidul Democrat, potrivit news.ro .


Comitetul de campanie se numeşte „Chelsea Manning for U.S Senate”, potrivit documentului datat la 5 ianuarie 2018 şi remis biroului Senatului la 11 ianuarie.

Citește și : Portugalia : Incendiu într-un centru de recreere. Opt morţi și zeci de răniți

În schimb, numele ei nu figura, sâmbătă, pe lista candidaţilor publicată pe site-ul statului Maryland consacrată alegerilor din noiembrie 2018.

Washington Post notează că Manning vrea să ocupe postul deţinut din 2007 de democratul Ben Cardin, în vârstă de 74 de ani.

Acest soldat american – cunoscut anterior drept Bradley Manning – este figura centrală din spatele celei mai mari scurgeri de secrete guvernamentale din istoria Statelor Unite.

Manning a furat mii de documente guvernamentale secrete în urmă cu şapte ani şi le-a predat unor reprezentanţi ai WikiLeaks.

Ea a admis că a adunat documentele atunci când lucra ca analist militar de informaţii în Irak.

În 2013, militarul a fost găsit vinovat pentru 19 din cele 21 de capete de acuzare şi condamnat la 35 de ani în spatele gratiilor.

În mai 2017, sentinţa sa a fost comutată de către fosta administraţie Barack Obama de la 35 de ani la 7 ani de închisoare.