DISTRIBUIȚI
Politico

Uniunea Europeană este pregătită pentru următoarea etapă a ieșirii Marii Britanii, însă riscă să aibă probleme interne din cauza negocierilor comerciale cu aceasta, a declarat Charles Michel, președintele ales al Consiliului European, relatează publicația The Guardian, potrivit mediafax.

Într-unul dintre primele interviuri date de la nominalizarea în funcția de președinte al Consiliului European, Charles Michel, a declarat că Brexit-ul a avut un rol important în consilidarea UE.


Citește și : Toate corpurile migranţilor găsiţi în ‘camionul morții’ din Essex au fost repatriate în Vietnam

Primul eveniment major pentru Charles Michel va fi prezidarea unui summit UE care va fi organizat în perioada 12-13 decembrie, perioadă în care au loc și alegerile în Marea Britanie.

„Suntem pregătiți, știm care sunt cele mai importante principii și vrem să le protejăm în următoarea etapă”, a declarat Michel.

„Există riscul de a fi divizati din cauza situațiilor economice diferite între țări. Însă dacă vom lucra într-o manieră transparentă, putem garanta unitatea”, a mai adăugat oficialul european.

Acesta a refuzat să preconizeze dacă cele două părți vor reuși să ajungă la un acord comercial post-Brexit în următoarele luni.

Citește și : Papa Francisc: ‘Adulţii au de învăţat de la copii în tot ceea ce priveşte protecţia naturii’

Premierul britanic Boris Johnson a reiterat vineri că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană pănâ cel târziu pe data de 31 ianuarie dacă Partidul Conservator va câștiga majoritatea în Parlament în alegerile care vor avea loc în două săptămâni.