DISTRIBUIȚI
Politico

Uniunea Europeană speră într-un vot rapid în parlamentul britanic cu privire la Brexit şi în claritatea intenţiilor Londrei după victoria premierului Boris Johnson în alegerile parlamentare desfăşurate joi în Regatul Unit, a declarat vineri preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit AFP şi Reuters, transmite și agerpres.

Michel, care prezidează summiturile UE, l-a felicitat pe Boris Johnson şi a spus că UE este pregătită să negocieze un acord de comerţ liber cu Londra, dar i-a cerut acesteia să dea dovadă de bună-credinţă.


Citește și: UE prelungește sancțiunile împotriva Rusiei

”Ne aşteptăm, cât mai curând posibil, la un vot din partea parlamentului britanic. Este important să existe claritate, cât mai rapid posibil. Uniunea Europeană este pregătită pentru următoarea etapă. Vom negocia un acord comercial care va permite reguli de joc echitabile”, a spus Michel la sosirea la cea de-a doua zi a Consiliului European de iarnă, ce are loc la Bruxelles.

Citește și: Boris Johnson obţine o majoritate absolută în alegerile anticipate

Potrivit rezultatelor oficiale parţiale, în urma scrutinului desfăşurat joi Partidul Conservator a obţinut 363 de mandate (în creştere cu 47 faţă de cele deţinute până acum) dintre cele 650 în Camera Comunelor, cu mult peste cele 203 de locuri ale Partidul Laburist, care a pierdut 59 de mandate.