DISTRIBUIȚI
Politico

Creşte tensiunea între Uniunea Europeană şi firmele producătoare de vaccin. Preşedintele Consiliului European, belgianul Charles Michel, spune că nu va înceta să pună presiune pentru respectarea contractelor, informează mediafax.

„O să facem în aşa fel încât contractele semnate de companiile farmaceutice să fie respectate”, a declarat Charles Michel, preşedintele Consiliului European, la Europe1.


Citește și: Procesul lui Trump ar putea declanșa și alte proceduri de demitere

Pfizer a redus săptămâna trecută numărul de doze livrate către ţările Uniunii Europene, dar a promis că va recupera în săptămânile viitoare.

România a primit doar aproape 90 de mii de doze, iar luni vor sosi alte puţin peste 90 de mii. Marţi va veni o completare. Pfizer a anunţat că va suplimenta cantităţile livrate începând cu jumătatea lui februarie.

Citește și: Cel mai mare narcotraficant din lume a fost ARESTAT în Olanda

„Trebuie să ne suflecăm mânecile, să ne batem ca să avem clarificări asupra motivelor pentru care au fost anunţate întârzieri. Dar când întârzierile au fost anunţate de Pfizer, acum câteva săptămâni, am reacţionat ferm, am bătut cu pumnul în masă şi, în final, reducerile anunţate de câteva săptămâni, nu au mai fost întârzieri, ci încetiniri ale ritmului de livrare”, a mai spus Charles Michel.

Președintele Consiliului European spune şi că Agenţia Europeană a Medicamentului ar trebui să clarifice chestiunea celei de-a şase doze de vaccin extrase, pentru că acest lucru nu este posibil întotdeauna.