DISTRIBUIȚI
Department of Homeland Security Under Secretary Chad Wolf speaks during a meeting of the President's Interagency Task Force to Monitor and Combat Trafficking in Persons (PITF), in the Eisenhower Executive Office Building, on the White House complex, Tuesday, Oct. 29, 2019, in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)

Casa Albă intenţionează să-l numească pe responsabilul din cadrul Departamentului Securităţii Interne Chad Wolf drept secretar interimar, informează Politico joi, citând trei persoane familiarizate cu situaţia, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Wolf, care conduce în prezent biroul politic al Departamentului Securităţii Interne, va deveni cea de a cincea persoană care va conduce agenţia în timpul lui Donald Trump.


Citeşte şi: Trump îşi mută reşedinţa pemanentă din New York

Secretarul interimar pentru securitate internă Kevin McAleenan a anunţat anterior că va părăsi acest post pe 31 octombrie, dar le-a spus parlamentarilor la o audiere din Camera Reprezentanţilor că ar putea rămâne chiar mai mult pentru a asigura o tranziţie lină.

Una dintre sursele citate de Politico susţine că acesta va rămâne acum în funcţie până pe 7 noiembrie.

Adepţii unei poziţii dure în problema migraţiei au făcut presiuni în ultimele săptămâni pentru ca preşedintele să ia în considerare alte nume pentru acest rol. În mod specific, este vorba de Ken Cuccinelli, directorul interimar al Serviciilor pentru imigraţie şi cetăţenie, şi respectiv Mark Morgan, Comisar pentru protecţia vămilor şi a frontierelor.

Atât Cuccinelli cât şi Morgan au promovat politica preşedintelui de combatere a imigraţiei şi ar putea amplifica acest mesaj în perspectiva alegerilor din noiembrie 2020, comentează Reuters.

Citeşte şi: Rusia îşi face propriul INTERNET

Trump l-ar putea nominaliza pe oricare dintre cei pentru a ocupa permanent funcţia de ministru al securităţii interne, dar numirea lui Cuccinelli ar putea întâmpina opoziţie în Senat. El a condus anterior un comitet de acţiune politică care i-a susţinut pe contracandidaţii senatorilor republicani în funcţie.

McAleenan a deţinut această poziţie din aprilie şi a fost criticat de unii adepţi ai unei poziţii mai dure în materie de imigraţie pentru că ar fi prea puţin angajat în susţinerea agendei lui Trump în domeniu.

Wolf a fost anterior un consilier apropiat al fostului ministru al securităţii interne Kirstjen Nielsen, care a demisionat în aprilie.