DISTRIBUIȚI
Președinția Republicii Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova vor putea călători în Turcia doar cu buletinul de identitate, iar transportatorii de mărfuri nu vor mai avea nevoie de autorizaţie de tranzit din partea autorităţilor turce, a comunicat miercuri guvernul de la Chişinău. Cetăţenii turci vor beneficia de acelaşi tratament din partea autorităţilor moldoveneşti, potrivit Agerpres.

Republica Moldova şi Turcia au încheiat miercuri cinci acorduri bilaterale, în cadrul unei ceremonii la sediul guvernului de la Chişinău, în prezenţa premierului moldovean Pavel Filip şi a preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.


Citește și : ‘Explozie controlată’ a unui pachet suspect în apropierea Parlamentului britanic

În afară de acordul privind libera circulaţie, au fost încheiate înţelegeri legate de instruirea, vizitele de lucru şi exerciţiile comune ale militarilor; de cooperare în domeniul tineretului şi sportului; de modul de administrare a liceului moldo-turc „S. Demirel” din oraşul Congaz.

Republica Moldova şi Turcia au încheiat până acum 65 de acorduri bilaterale, precizează comunicatul citat.

Tot astăzi, a fost semnat şi un memorandum de înţelegere privind modul de administrare a liceului moldo-turc „S. Demirel” din oraşul Congaz. Memorandumul prevede condiţiile de admitere, limbile de organizare a studiilor, finanţarea şi scutirile de taxe pentru materialele livrate de partea turcă pentru dotarea tehnico-materială a liceului.

Până în prezent, între Republica Moldova şi Republica Turcia au fost semnate 65 de acorduri bilaterale.

Citește și : Presupusul asasin al jurnalistei bulgare Viktoria Marinova a fost extrădat din Germania