DISTRIBUIȚI
stiripesurse

Un tribunal din Crimeea, peninsulă anexată de Rusia, l-a condamnat la opt ani de închisoare pe un cetăţean ucrainean pentru sabotaj şi deţinere ilegală de arme, informează vineri dpa, care citează presa rusă, potrivit agerpres.

Autorităţile ruse l-au acuzat pe Evgheni Panov de posesie ilegală de armament militar cu intenţia de a comite acte de subminare în peninsula Crimeea, anexată de Rusia în urmă cu patru ani.


Citește și : Cea mai acută criză a apei din istoria Indiei: Femeile parcurg kilometri întregi pentru a procura apă

Panov şi un alt cetăţean ucrainean, Andrei Zahtei, au fost arestaţi în Crimeea în urmă cu doi ani sub acuzaţia că efectuau o misiune pentru armata ucraineană. Zahtei a fost condamnat la 6 ani şi jumătate de închisoare.

Rusia a ocupat şi anexat peninsula ucraineană Crimeea – unde este staţionată cea mai mare parte a flotei ruse din Marea Neagră – ca răspuns la înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, apropiat de Moscova.

Citește și : Cutremur puternic în Vanuatu

Anexarea Crimeei, realizată în urma unui referendum, a provocat în întreaga Europă reacţii de condamnare a atitudinii Rusiei. Naţiunile Unite au refuzat să legitimeze această anexare.