DISTRIBUIȚI

Ceremonia de inaugurare a ambasadei SUA la Ierusalim a început luni după-amiază cu intonarea imnului naţional şi cu discursul ambasadorului american, David Friedman, transmit agenţiile Reuters şi dpa, potrivit agerpres.

‘Astăzi, deschidem ambasada SUA la Ierusalim, Israel’, a spus ambasadorul american la începutul ceremoniei. ‘Astăzi, ne respectăm promisiunea dată poporului american şi recunoaştem Israelului acelaşi drept pe care-l recunoaştem oricărei alte naţiuni – dreptul de a-şi alege capitala’, a continuat el în discursul în care a făcut referiri la Biblie şi istorie.


Citește și : Quim Torra este noul preşedinte al parlamentului catalan

Printre sutele de demnitari participanţi la această ceremonie se număra fiica cea mare a preşedintelui Donald Trump, Ivanka Trump, împreună cu ginerele liderului american, Jared Kushner. Rămas la Washington, preşedintele american va transmite un mesaj video în timpul ceremoniei. Într-o postare pe contul său de Twitter, el a descris mai devreme evenimentul de la Ierusalim drept ‘O zi mare pentru Israel !’.

Transferul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, decis de Trump în luna decembrie, are loc în ziua în care este sărbătorită a 70-a aniversare a creării statului Israel.

Citește și : Orban vs Soros: Ungaria va înăspri legea privind ONG-urile