DISTRIBUIȚI
Live Science

Cercetătorii germani au anunțat joi că au dezvoltat primul test pentru diagnosticarea unui nou tip de coronavirus, un agent patogen considerat responsabil pentru o epidemie de pneumonie, care a dus la moartea unei persoane în China, potrivit Associated Press, potrivit mediafax.

Până acum, în orașul chinez Wuhan au fost confirmate 41 de cazuri de pneumonie ca urmare a infecției cu un nou coronavirus. Unul dintre pacienți a decedat ca urmare a bolii.


Citește și : Mareşalul Khalifa Haftar, dispus să accepte un armistiţiu în Libia ( Heiko Maas)

De asemenea, cazuri de îmbolnăvire cu același virus au apărut în Japonia și Thailanda.

Doctorul Christian Drosten, direcotrul Institutului de Virusologie din cadrul spitalului Charitet din Berlin, a declarat că testul dezvoltat de echipa sa va permite laboratoarelor să diagnosticheze în mod fiabil noul tip de coronavirus ”intr-o foarte scurtă perioadă de timp”.

Testul va fi aprobat de Organizația Mondială a Sănătății, iar laboratoarele vor putea comamda de la echipa din Germania o moleculă pentru a compara mostrele prelevate de la pacienții depistați pozitiv, a declarat acesta.

Citește și : Dispariţia dinozaurilor nu a fost provocată de activitatea vulcanică (studiu)

”Deja am început să primim comenzi și vom începe să comercializăm molecula”, a precizat Drosten pentru The Associated Press.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că noul coronavirus din China s-ar putea răspândi la nivel mondial și a îndemnat spitalele din întreaga lume să se pregătească pentru acest scenariu.