DISTRIBUIȚI
Getty Images

Cercetători la Universitatea Khalifa din Abu Dhabi lucrează la dezvoltarea şi producerea de ventilatoare mai ieftine, la numai 2 procente din costul de piaţă curent. Echipa de experţi îşi propune să realizeze un prototip în mai puţin de două săptămâni pentru a produce în masă ventilatoarele, informează guvernul Emiratelor Arabe Unite în actualizarea de miercuri referitoare la epidemia de COVID-19 din ţară, transmite agerpres.

Conform aceleiaşi informări, Emiratele Arabe Unite au acordat 10 tone de echipament individual de protecţie Italiei, 13 tone Kazahstanului şi 10 tone Columbiei, de acest ajutor urmând să beneficieze peste 30.000 de lucrători medicali din cele trei ţări.


Citește și: A doua zi consecutiv cu aproape 2000 de decese în SUA

De asemenea, executivul de la Abu Dhabi a făcut cunoscut faptul că platforma de învăţare la distanţă arabă Madrasa a Emiratelor Arabe Unite deserveşte în prezent 2,5 milioane de oameni în întreaga lume arabă, de trei ori mai mult decât înainte de începerea crizei sanitare.

Emiratele Arabe Unite aveau înregistrate la 8 aprilie 2.659 de cazuri de infectare, cu 300 de noi îmbolnăviri faţă de ziua precedentă, cel mai mare număr de infectări zilnice înregistrat de la 1 aprilie. Autorităţile au efectuat până acum 539.195 de teste. Bilanţul publicat de OMS pe site-ul său indică un total de 12 decese cauzate de infecţie la 8 aprilie în această ţară.

Citește și: Australienii blocaţi în America și în Africa de Sud vor fi repatriați