DISTRIBUIȚI
REX/Shutterstock

Cercetătorii de la un institut din Australia au anunţat vineri că au început să testeze în cadrul unui studiu de amploare un vaccin utilizat de mai multe decenii împotriva tuberculozei, pentru a verifica dacă acesta poate să protejeze personalul medical implicat în combaterea pandemiei de coronavirus, informează AFP, potrivit agerpres.

Testul ce implică acest vaccin, BCG, va viza în total aproximativ 4.000 de angajaţi ai sistemului medical din mai multe spitale australiene, pentru a verifica abilitatea sa de a reduce simptomele cauzate de COVID-19, au precizat cercetătorii de la Institutul Murdoch din Melbourne.


Citește și: Parlamentul European aprobă măsuri de urgență

„Deşi a fost dezvoltat iniţial împotriva tuberculozei şi este în continuare administrat unui număr mai mare de 130 de milioane de bebeluşi în fiecare an, vaccinul BCG creşte, de asemenea, capacităţile imunitare de bază ale organismului, ajutându-l să reacţioneze în faţa germenilor cu mai multă forţă”, au precizat cercetătorii australieni într-un comunicat.

„Sperăm să constatăm o reducere a frecvenţei şi a gravităţii simptomelor COVID-19 în rândul personalului medical care va fi vaccinat cu BCG”, a explicat coordonatorul echipei de cercetători, Nigel Curtis.

Citește și: Rusia ÎNCHIDE toate cafenelele şi restaurantele

Teste similare vor fi realizate şi în alte ţări, precum Olanda, Germania şi Marea Britanie.