DISTRIBUIȚI

CEO-ul interimar al Cambridge Analytica, firma de analiză de date aflată în centru scandalului cu privire la culegerea de date personale de la utilizatori Facebook fără acordul acestora, a demisionat, relatează The Hill, conform news.ro.

Consiliul de Administraţie al fimei a anunţat miercuri că Alexander Tayler demisionează din post la doar câteva săptămâni după ce l-a preluat.


Citește și : Vladimir Putin îi cere premierul israelian Netanyahu să nu destabilizeze Siria

Tayler îşi va relua postul de însărcinat cu datele (chief data officer), ”pentru a se concentra aupra diverselor investigaţii şi anchete tehnice”, precizează CA într-un comunicat.

Tayler a preulat postul după ce o publicaţie britanică a făcut publice înregistrări video în care fostul CEO Alexander Nix evoca mită şi prostituate în vederea influenţării alegerilor.

Nix a fost suspendat din funcţie pe 20 martie, după ce înregistrări video au fost făcute publice. Compania a anunţat că va efectua o anchetă internă cu privire la acţiunile acestuia.

Cambridge Analytica se află în centrul atenţiei internaţionale, în urma unor dezvăluiri potrivit cărora a cules date de la cel puţin 87 de milioane de utilizatori Facebook fără ca aceştia să-şi dea consimţământul.

Citește și : Armata rusă afirmă că urmăreşte îndeaproape forţele navale americane către Siria

Firma, care a lucrat pentru campania lui Donald Trump în vederea alegerilor prezidenţiale din 2016, neagă orice ilegalitate în acest scandal.

Un fost angajat Cambridge Analytica, Christofer Wylie, care se prezintă drept un avertizor de integritate, a anunţat duminică faptul că intenţionează să coopereze în ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la un amestec rus în alegerile americane din 2016.

CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a fost audiat în Congres marţi şi miercuri, pe tema rolului companiei sale în acest scandal.