DISTRIBUIȚI
artnet News

Centrul Pompidou din Shanghai, al treilea sediu al acestei prestigioase instituţii culturale franceze din afara Franţei, după cele din Malaga şi Bruxelles, va fi inaugurat la începutul lunii noiembrie, a anunţat joi preşedintele Centrului, Serge Lasvignes, citat de AFP, potrivit agerpres.

Această inaugurare, planificată iniţial pentru primăvara anului 2019, va avea loc în „prima săptămână a lunii noiembrie, urmând se deschidă publicului pe 8 noiembrie”, a declarat Lasvignes în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Paris.


Citește și : Mohammed bin Salman spune că îşi asumă responsabilitatea asasinării jurnalistului Khashoggi

Noul Centru Pompidou este rezultatul unui parteneriat între Franţa şi China, încheiat în ianuarie 2018, cu ocazia vizitei preşedintelui francez Emmanuel Macron la Beijing.

Edificiul, cu o suprafaţă totală de 2.100 metri pătraţi, va dedica un spaţiu de 1.400 de metri pătraţi temei „Forma timpului”, care va reuni peste 100 de opere de la Centrul Pompidou, acoperind secolele XX şi XXI. Clădirea va beneficia, de asemenea, de un spaţiu expoziţional de 700 de metri pătraţi.

Proiectat de arhitectul britanic David Chipperfield, Pompidou din Shanghai este situat pe malurile râului Huang Pu, în inima cartierului Xuhui, despre care se crede că va deveni unul cele mai mari districte culturale din Asia.

Citește și : Boris Johnson justifică folosirea termenului ‘act de capitulare’ în procesul de negociere cu Uniunea Europeană