DISTRIBUIȚI
Twitter

Ploile torenţiale care au afectat regiuni din centrul Indoneziei la începutul lunii iunie au provocat grave inundaţii şi alunecări de teren, afectând zeci de mii de persoane, au anunţat miercuri autorităţile locale, potrivit DPA, potrivit agerpres.

Agenţia naţională pentru atenuarea efectelor dezastrelor a precizat că ploile torenţiale care au căzut în provinciile Sulawesi de Sud, Sulawesi de Sud-Est, Central Sulawesi şi Kalimantanul de Est au produs inundaţii, iar mai multe clădiri au fost luate de torenţi. Sute de hectare de terenuri agricole au fost înghiţite de ape.


Citește și : Budapesta îşi vede interesul şi face lobby pentru integrarea în UE a Albaniei şi Macedoniei de Nord

„Inundaţiile nu au făcut victime, dar dezastrul din cartierul North Kalimantan, din provincia Sulawesi de Sud-Est, a dus la evacuarea a 5.703 persoane din 42 de localităţi după ce ploile torenţiale au provocat revărsarea a trei râuri din regiune”, a precizat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Sutopo Purwo Nugroho, într-o declaraţie.

În Kutai Kertanegara, un cartier din Kalimantanul de Est, 16.385 de persoane s-au confruntat cu inundaţiile pe perioada weekendului, a adăugat acesta. În Sulawesi de Sud, peste 5.000 de locuitori au fost afectaţi de inundaţii.

Autorităţile indoneziene nu au emis încă un calcul estimativ al pagubelor economice provocate de ploile torenţiale.

Mulyono Prabowo, meteorolog în cadrul agenţiei naţionale de meteorologie BMKG, a afirmat că se aşteapă ca vremea extremă să continue în regiune şi în următoarele câteva zile.

Unul dintre factorii declanşatori ai acestor condiţii climatice este Oscilaţia Madden-Julian, un fenomen atmosferic care se produce la tropice şi influenţează cantitatea de precipitaţii căzută în regiune.

Citește și : Budapesta îşi vede interesul şi face lobby pentru integrarea în UE a Albaniei şi Macedoniei de Nord