DISTRIBUIȚI

Centrele comerciale din Polonia se vor redeschide pe 28 noiembrie, a anunţat sâmbătă premierul polonez Mateusz Morawiecki, citat de Reuters , scrie agerpres.

Şcolile poloneze vor rămâne închise până la 24 decembrie. Măsurile sunt luate în contextul pandemiei de COVID-19.


Citește și : Donald Trump Jr, diagnosticat cu COVID-19

Executivul de la Varşovia a închis, începând din 7 noiembrie, sălile de concerte, teatrele şi alte obiective publice după o recrudescenţă a cazurilor de COVID-19 în Polonia.

”Există o condiţie: disciplina fiecărui mall, fiecărui magazin de mobilă. În caz contrar, aceste magazine vor fi închise”, a declarat Morawiecki într-o conferinţă de presă.

”Aceste decizii pot salva sute de mii de locuri de muncă, iată de ce le adoptăm”, a spus el, lansând un apel către polonezi să evite călătoriile în perioada sărbătorilor de iarnă.

În Polonia, carantina obligatorie durează 10 zile pentru persoanele care nu prezintă simptome de COVID-19. Ţara a înregistrat în ultimele săptămâni o creştere a numărului de persoane testate pozitiv. Polonia a raportat vineri 22.464 de noi cazuri de COVID-19 şi 626 de decese în 24 de ore.

Citește și : Ungaria ar putea primi din China un milion de doze de vaccin împotriva coronavirusului

Numărul total al cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 în această ţară a ajuns la 819.262, iar cel al deceselor cauzate de COVID-19 la 12.714.

Începând din martie, ziua cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19 (27.875) în Polonia a fost 7 noiembrie, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Varşovia.