DISTRIBUIȚI
AP

Trei militante ale organizaţiei Femen au întreprins sâmbătă o acţiune sub Arcul de Triumf din Paris, unde duminică va fi punctul culminant al comemorărilor din 11 noiembrie, pentru a denunţa prezenţa unor ”criminali de război” printre şefii de stat invitaţi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Cu flori în păr, cu sânii goi şi cu pumnul ridicat în aer, cele trei femei strigau: ‘welcome war criminals’. Pe piept aveau scris: ‘fake peacemakers, real dictators’.


Citește și : Yemen: Coaliţia condusă de Arabia Saudită a cerut SUA oprirea sprijinului privind realimentarea în zbor a avioanelor sale

Sosite într-o maşină în Place de l’Etoile la ora 6,00 GMT, militantele au escaladat barierele tribunei unde se va desfăşura ceremonia comemorării centenarului armistiţiului ce a pus capăt Primului Război Mondial. Peste 70 de şefi de stat şi de guvern sunt aşteptaţi la acest eveniment, inclusiv preşedintele rus Vladimir Putin.

”Am venit pentru a protesta faţă de şefii de stat care fac de ruşine pacea. Majoritatea sunt dictatori care nu respectă drepturile omului în ţara lor”, a declarat Tara Lacroix, o militantă în vârstă de 24 de ani.

”Ei vin să sărbătorească pacea în timp ce duc război”, a denunţat ea, fără să citeze nume în mod deosebit. Militanta a fost apoi luată de poliţie împreună cu colegele sale, sub privirile uluite ale unor turişti chinezi veniţi să se fotografieze în faţa monumentului istoric.

Citește și : Guvernul italian îşi menţine proiectul de buget respins de Bruxelles