DISTRIBUIȚI
CNN.com
An image of Banksy's Girl with Red Balloon painted that self-destructed just moments after being sold in London.

Celebrul tablou semnat de Banksy ”Girl with Balloon”, devenit şi mai celebru după ce s-a autodistrus în timpul unei licitaţii desfăşurate în luna octombrie, va fi expus luna viitoare în oraşul german Baden-Baden, relatează marţi dpa, scrie agerpres.

Muzeul Frieder Burda a anunţat marţi că tabloul, pe jumătate distrus, va fi expus în perioada 5 februarie – 3 martie. Va fi organizat, de asemenea, un simpozion care va avea ca temă valoarea operei de artă.


Citește și : SUA au emis noi sancţiuni împotriva Venezuelei

„Ne aşteptăm să stârnim interesul unui număr mare de persoane, în special tineri şi admiratori ai lui Banksy”, a pus directorul muzeului, Henning Schaper.

„Punem în discuţie mai multe modalităţi prin care opera de artă poate deveni accesibilă unui număr cât mai mare de persoane”.

Muzeul susţine că doreşte să se asigure că scopul artistului de a ”democratiza arta” este îndeplinit cu ocazia acestei expoziţii.

La 5 octombrie, la doar câteva secunde după ce tabloul a fost adjudecat contra sumei de 1,37 de milioane de dolari, o porţiune din ”Girl with Balloon” a fost transformată în fâşii prin intermediul unui mecanism ascuns în ramă, spre suprinderea publicului prezent.

Casa de licitaţii Sotheby’s a anunţat că persoana care a cumpărat tabloul, identificată drept ”o colecţionară din Europa şi o clientă fidelă”, a decis să finalizeze achiziţia la preţul original.

Citește și : Vulcanul Manam din Papua Noua Guinee a erupt

După licitaţie, Banksy a publicat un videoclip în care arăta cum a construit mecanismul ascuns în rama aurită a tabloului.

Artistul a precizat că demersul s-a dorit o critică adusă pieţei de artă şi milioanelor de dolari care circulă în lumea artistică.

Cu toate acestea, demersul critic nu şi-a atins scopul întrucât Sotheby’s a proclamat tabloul drept ”prima operă de artă din istorie creată în timp real în cadrul unei licitaţii”.

Potrivit Sotheby’s, opera de artă a fost ulterior redenumită ”Love is in the Bin” şi a fost certificată de Pest Control, o companie deţinută de Banksy, artistul care nu îşi dezvăluie identitatea.