DISTRIBUIȚI
am New York

Narcotraficantul Mexican Joaquin Guzman, alias “El Chapo”, care ispăşeşte o condamnare la închisoare pe viaţă, a fost transferat, vineri, într-un penitenciar de maximă siguranţă din Colorado, relatează Reuters, potrivit news.ro.

“Putem confirma că Joaquin Guzman este în custodia Biroului Federal al Închisorilor la penitenciarul de maximă siguranţă din Florence, Colorado”, a anunţat administraţia SUA a penitenciarelor.


Citește și : Pompeo: SUA doresc ca Iranul să vină la masa negocierilor

Închisoarea în care a fost transferat “El Chapo” este cunoscută ca fiind “Alcatrazul Munţilor Stâncoşi”. În penitenciar se află aproape 400 de deţinuţi şi de la inaugurare, în 1994, nu s-a înregistrat nicio evadare.

Guzman a evadat de două ori din închisori de maximă siguranţă din Mexic. În urma celei de a treia arestări, în 2016, la şase luni după o evadare spectaculoasă din închisoare, printr-un tunel, el a fost extrădat, în ianuarie 2017, către Statele Unite.

“El Chapo” a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă şi la o pedeapsă suplimentară de 30 de ani de închisoare de către un tribunal de la New York.

Citește și : O aeronavă americană de supraveghere monitorizează situația din Strâmtoarea Hormuz

El a fost găsit vinovat, în februarie, de către un juriu federal american, de faptul că a introdus în Statele Unite tone de cocaină, heroină şi marijuana, pe când conducea cartelul Sinaloa, una dintre organizaţiile criminale cele mai violente din Mexic. „El Chapo” a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare, în urma unui proces de trei luni care a permis să se afle un pic mai mult despre amploarea traficului pe care-l conducerea între Mexic şi Statele Unite.