DISTRIBUIȚI
Pinterest

Un celebru templu budist din Bangkok se afla joi în mijlocul unui nou scandal de deturnare de fonduri, după descoperirea echivalentului a peste trei milioane de euro în conturile bancare ale liderului său, informează AFP, potrivit agerpres.

„Suntem în căutarea sa. Am descoperit că avea zece conturi bancare pe numele său, cu un total de 130 de milioane de bahţi” (3,4 milioane de euro)”, a explicat presei Maitri Chimcherd, un responsabil din cadrul poliţiei.


Citește și : Trump anunță că summitul cu Kim Jong Un nu va mai avea loc

„A fost văzut ultima oară aseară în incinta templului”, a precizat poliţistul. Alţi doi călugări din Wat Saket, cunoscut turiştilor ca „Templul Muntelui de Aur”, au fost duşi la secţie pentru a fi interogaţi, iar conturile liderului religios au fost îngheţate.

În 2015, Wat Saket s-a aflat în atenţia publicului în urma deturnării fondurilor colosale destinate funeraliilor liderului religios suprem.

Scandalul a generat o dezbatere cu privire la controlul donaţiilor făcute templelor, care nu îşi fac publice situaţiile contabile.

Însă această iniţiativă de a reforma clerul budist îi lasă pe unii sceptici, dată fiind puterea istorică a călugărilor din acest regat.

Alte temple budiste din capitala thailandeză sunt vizate de anchete pentru delapidarea a milioane de euro din donaţii de la Oficiului naţional al budismului.

Citește și : Coreea de Nord și-a distrus instalaţia de testare nucleară Punggye-ri