DISTRIBUIȚI
FloodList

Cel puţin zece persoane au murit şi alte câteva sute au rămas fără adăpost din weekend în urma inundaţiilor înregistrate în jurul oraşului East London, de pe coasta estică a Africii de Sud, în contextul în care mai multe râuri au ieşit din matcă, iar unele drumuri au fost inundate, au informat luni mass-media sud-africane, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

În imaginile difuzate de postul public de televiziune SABC se pot vedea maşini care încearcă să treacă prin torenţii de apă care inundă autostrăzile.


Citește și : Ministrul de externe al Iranului pleacă în China

Potrivit mass-media, sute de case au fost luate de ape la periferia oraşului, în special în localitatea-satelit Mdantsane.

Oamenii de ştiinţă sunt de părere că schimbările climatice sunt la originea agravării inundaţiilor şi a secetei pe coasta de est a ţării, unde se află acest oraş de circa jumătate de milion de locuitori.

În 2019, Departamentul pentru Mediu din Africa de Sud a întocmit un plan pentru adaptarea ţării la schimbările climatice, care include consolidarea pregătirii sale pentru a răspunde mai rapid la dezastrele meteorologice.

Citește și : Riabkov: SUA şi NATO s-ar putea confrunta cu o agravare a securităţii