DISTRIBUIȚI
Daily Express

Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa în urma furtunilor violente care s-au abătut luni asupra sudului Italiei pentru a doua zi consecutiv provocând alunecări de teren şi inundând drumuri şi terenuri, a precizat poliţia, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

Trupul neînsufleţit al unui bărbat în vârstă de 67 de ani a fost recuperat dintr-o livadă de citrice aflată la mare distanţă de locul unde fusese văzut ultima oară după ce autovehiculul în care acesta se afla a fost surprins de apele în creştere, la sud-vest de oraşul sicilian Catania. Soţia acestuia este în continuare dată dispărută, au precizat serviciile de urgenţă.


Citește și : Liga Arabă reacţionează la criza din Sudan

Portalul meteo Ilmeteo.it a precizat că regiuni din Sicilia şi din Calabria au fost lovite de un rar uragan mediteraneean, cunoscut sub denumirea Medicane, cu rafale de vânt aşteptate să ajungă la o viteză de 120 de kilometri pe oră în a doua jumătate a zilei de luni.

Asociaţia fermierilor din Sicilia a precizat într-un comunicat că peste 300 de milimetri de ploaie au căzut în doar câteva ore duminică în apropiere de Catania – aproape cât jumătate din media precipitaţiilor anuale de pe insula din Marea Mediterană.

Departamentul pentru ajutor de urgenţă din cadrul Protecţiei Civile a emis luni o alertă de nivel roşu pentru nordul Siciliei şi sudul Calabriei, avertizând în legătură cu un potenţial risc pentru vieţile umane şi pentru proprietăţile din acele regiuni.

Citește și : Preşedintele Indoneziei cere înfiinţarea unui coridor pentru călătorii în Asia de Sud-Est

Şcolile din mai multe oraşe au fost închise, zeci de zboruri au fost deviate spre alte regiuni şi liniile de feribot între insulele sudice au fost anulate.