DISTRIBUIȚI
www.tasnimnews.com

 Cel puţin şapte soldaţi pakistanezi au fost ucişi şi patru răniţi de talibani pakistanezi în cursul nopţii de marţi spre miercuri în cel mai sângeros atac petrecut în regiunea tribală frământată de la graniţa cu Afganistan, transmite dpa, potrivit agerpres.  

Gruparea Tehreek-e-Taliban Pakistan (TTP) şi-a asumat responsabilitatea acestui atac, comis în Waziristanul de Sud.


Citește și : Teroristul care a îndoliat Franţa îşi dă drumul la gură: ‘N-a fost nimic personal!’

Într-un briefing de presă, consilierul pentru securitate naţională Moeed Yusuf a confirmat atacul, dar nu a dat alte detalii.

Sute de luptători ai TTP, printre care şi fostul comandant adjunct Maulvi Faqir Muhammad, cunoscut pentru legăturile apropiate cu liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, au fost eliberaţi din închisori afgane după căderea capitalei Kabul în mâinile talibanilor.

Yusuf a afirmat că, într-o discuţie despre TTP, guvernul taliban promisese că teritoriul afgan nu va fi folosit pentru atacuri împotriva Pakistanului.

TTP diferă de talibanii afgani în modul de organizare, deşi ambele mişcări urmează aceeaşi interpretare ultrarigoristă a islamului sunit. TTP este o organizaţie umbrelă a mai mult de o duzină de grupări militante islamiste care acţionează în Pakistan şi este responsabilă de moartea a aproximativ 80.000 de persoane în decursul a două decenii de violenţe.

Citește și :  Boris Johnson pregăteşte REMANIEREA guvernului britanic

TTP susţine că, numai în luna august, a lansat 32 de atacuri împotriva unor soldaţi şi poliţişti pakistanezi din fostele sale bastioane de lângă frontiera afgană.

Forţele armate pakistaneze au împins această grupare, altădată de temut, în ţara vecină Afganistan în urma unei serii de ofensive începând din 2014.