DISTRIBUIȚI

Cel puţin şapte soldați turci au fost uciși, iar alți trei au fost răniți după ce o bombă de pe marginea drumului a fost detonată în provincia Batman din sud-estul Turciei de militanți kurzi, au declarat joi surse de securitate, relatează Reuters, potrivit mediafax.

Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) a detonat explozivul improvizat în timpul trecerii unui convoi militar în regiunea Gercu a provinciei, a spus biroul guvernatorului local. O operațiune a fost lansată pentru a-i prinde pe atacatori, a spus acesta.


Citeşte şi: Schimb de focuri în Carolina de Sud: Un poliţist a fost ucis şi alţi patru au fost răniţi de gloanţe – VIDEO

PKK, considerată o organizație teroristă de către Statele Unite, Turcia și Uniunea Europeană, a condus o insurgență împotriva statului turc din anii 1980. Violența în sud-estul controlat în mare parte de kurzi a escaladat de la eşuarea unui acord de încetare a focului în 2015.

Separat, armata turcă a declarat că 13 militanți PKK au fost uciși în loviturile aeriene din regiunile Avasin-Basyan și Zap din nordul Irakului și în provincia sud-estică Siirt din Turcia, în ultimele două zile.

În ultimele luni, Turcia a atacat mai multe baze PKK din nordul Irakului, în special asupra fortificației din munții Qandil, unde Ankara a amenințat că va efectua o ofensivă terestră.

Citeşte şi: Elena Udrea şi Alina Bică au fost ARESTATE în Costa Rica