DISTRIBUIȚI
© AFP / Wakil KOHSAR

Cel puţin şapte oameni au fost ucişi şi şase au fost răniţi marţi la Mazar-i-Sharif, în nordul Afganistanului, în explozia unei bombe care a vizat un autobuz cu angajaţi ai unei companii petroliere, a anunţat poliţia locală preluată de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

„Explozia s-a produs la ora 07:00 (02:30 GMT) şi a vizat un autobuz cu angajaţi ai Hairatan Petroleum care mergeau la birou”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei din provincia Balch, Asif Waziri.


Citește și : Moscova anunţă un atac ucrainean cu drone asupra unor baze aeriene situate adânc în interiorul Rusiei

Bomba era plasată într-o căruţă pe marginea şoselei, a menţionat acesta.

Talibanii afirmă că au ameliorat situaţia de securitate din ţară după revenirea lor la putere, în august 2021, dar Afganistanul a fost în continuare scena a numeroase atacuri cu bombă, în mare parte revendicate de gruparea locală a organizaţiei Stat Islamic.

Cel mai recent atac a vizat pe 30 noiembrie o şcoală coranică din oraşul Aybak (nord) şi s-a soldat cu 19 morţi şi 24 de răniţi.

La Mazar-i-Sharif, cel puţin zece oameni au murit şi 15 au fost răniţi pe 25 mai în explozia unor bombe amplasate în trei microbuze care circulau în cartiere diferite ale oraşului, atentatul fiind revendicat de Stat Islamic.

Citește și : Ministrul turc al Justiţiei: Extrădarea unui membru al PKK de către Suedia în weekend este un ‘început’