DISTRIBUIȚI
Middle East Eye

Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte 20 au fost rănite la Tripoli, au anunţat duminică autorităţi din cadrul Guvernului de uniune naţională (GNA), atribuind aceste raiduri forţelor mareţalului Khalifa Haftar, care poartă o ofensivă militară vizând capitala libiană, relatează AFP, potrivit news.ro.

Confruntări armate au loc, de peste trei săptămâni, la sud de Tripoli, între forţele loiale GNA, recunoscut de comunitatea internaţională, şi cele ale mareşalului Khalifa Haftar, cel mai puternic om în estul ţării, care a lansat la 4 aprilie o ofensivă cu scopul de a cuceri capitala.


Citește și : Alegeri anticipate în Spania duminică: Premierul Pedro Sanchez este considerat favorit

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din cadrul GNA, Amin al-Hashemi, a declarat că aceste atacuri aeriene s-au soldat cu ”patru morţi 20 de răniţi, transportaţi la spitalul public din Abu Slim”, un cartier în sudul Tripoli.

”Bilanţul ar putea să crească în orele rmătoare”, a adăugat el.

Potrivit unei surse militare pro-GNA, victimele sunt civli.

”Mai multe instalaţii au fost deja ţinta unor atacuri aeriene sâmbătă seara târziu, cauzând victime în rândul civililor”, a declarat această sursă pentru AFP.

”Majoritatea atacurilor au atins sectoare din cartierul Abu Slim”, dar ”niciuna nu a atins ţinte militare”, a precizat ea.

AVIOANE STRĂINE

GNA îl acuză pe mareşalul Khalifa Haftar de faptul că a recurs la avioane străine, fără să precizeze naţionalitatea lor, în vederea efectuării acestor raiduri.

Citește și : Un mort şi trei răniţi într-o sinagogă în California

”Acest criminal îşi ascunde eşecurile şi pe cele ale militarilor săi la porţile Tripoli recurgând la o aviaţie străină pentru a ataca civili neînarmaţi în oraş”, a declarat Mohanad Younes, un purtător de cuvânt al GNA, pe pagina oficială de Facebook a Guvernului.

Khalifa Haftar a lansat la 4 aprilie o ofensivă vizând Tripoli, sediul GNA condus de către Fayez al-Sarraj.

În urma unei înaintări rapide, trupele sale, din cadrul autproclamatei Armate Naţionale Libiene (ANL), au fost respinse de către forţe loiale GNA, iar confruntări se concentrează de peste trei săptămâni la sud de oraş.