DISTRIBUIȚI
Daily Sabah

Cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa şi alte trei au fost rănite marţi în urma viiturilor produse în provincia Trabzon din nord-estul Turciei, a anunţat miercuri Ministerul de Interne, relatează Xinhua, scrie agerpres.

Şase persoane sunt date dispărute după ce două râuri au ieşit din matcă în urma precipitaţiilor abundente, a precizat ministerul care a afirmat că inundaţii s-au produs în districtul Arakli.


Citește și : Ucraina îi cere Rusiei ‘să-şi recunoască responsabilitatea’ pentru prăbuşirea cursei aviatice MH17

Imagini TV au arătat zone grav afectate de alunecări de teren produse în urma ploilor abundente din regiune, cu locuinţe şi maşini distruse. Clădirea unei şcoli a fost grav avariată.

Echipele de salvare îşi continuă eforturile pentru găsirea persoanelor dispărute.

Ministrul turc al agriculturii, Bekir Pakdemirli, a declarat că ţevile unei centrale hidroelectrice au explodat în urma inundaţiilor şi a alunecărilor de teren.

Deoarece precipitaţii abundente sunt aşteptate în zilele următoare, guvernatorul provinciei Trabzon, Ismail Ustaoglu, i-a avertizat pe localnici în legătură cu riscul alunecărilor de teren şi i-a îndemnat pe oameni să stea departe de cartierele afectate.

Citește și : Berlinul atrage atenţia asupra unui ‘risc de război’ în Golf