DISTRIBUIȚI
Twitter

Cel puţin patru militanţi proiranieni au fost ucişi în raiduri aeriene efectuate de drone militare în estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, anunţă organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citând surse care atribuie bombardamentele Statelor Unite, potrivit mediafax.

Raidurile aeriene au vizat poziţii islamiste din zona Al-Bokamal, în provincia siriană Deir Ezzor, situată în apropierea frontierei cu Irakul. În estul Siriei sunt active grupuri islamiste proiraniene.


Citește și : Financial Times spune că europenii ar trebui să ‘se pregătească pentru remodelarea demografică de către arabi și asiatici’

Conform unor surse citate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, cel puţin patru militanţi islamişti proiranieni au fost ucişi în bombardamente.

În ultimele săptămâni, în această zonă s-au intensificat atacurile cu drone. Vinerea trecută, în zona Aiysha din oraşul Al-Bokamal au avut loc raiduri aeriene intense, în urma cărora sediul unei grupări islamiste proiraniene a ars. În septembrie, au avut loc alte cel puţin trei atacuri în aceeaşi regiune, soldate cu trei morţi şi zeci de răniţi.

Citește și : Zeci de mine din nordul Chinei au fost închise din cauza inundaţiilor – VIDEO

Surse locale citate de organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) au atribuit atacurile cu drone Statelor Unite. Pentagonul a semnalat în ultimele luni că va ataca poziţii islamiste din Siria şi Irak pentru contracararea riscurilor la adresa trupelor americane. În Siria şi Irak este activă coaliţia internaţională antiteroristă coordonată de Statele Unite.

Israelul efectuează frecvent raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii islamiste proiraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, susţinută de Teheran.