DISTRIBUIȚI
Independent.ie

Cel puţin opt persoane au fost ucise vineri seară într-un atac armat lIerusalimul de Est, a anunţat poliţia, după ce anterior serviciile de urgenţă anunţaseră zece răniţi, dintre care unii în stare gravă, relatează DPA, potrivit agerpres.

Poliţia a anunţat că alte câteva persoane au fost rănite în atacul de la sinagogă. Serviciile de salvare susţin că unii dintre răniţi sunt în stare gravă.


Citește și : Alexander Van der Bellen a fost reînvestit preşedinte al Austriei

Atacatorul a fost „neutralizat”, a menţionat poliţia.

Situaţia de securitate în Israel şi teritoriile palestiniene s-a înrăutăţit puternic în ultimele zile.

Un purtător de cuvânt al mişcării islamiste Hamas, care conduce în Fâşia Gaza, a declarat că atacul de vineri a fost o răzbunare pentru un raid al armatei israeliene în tabăra de refugiaţi din Jenin, în Cisiordania, de joi.

Nouă palestinieni au fost ucişi şi alţi 20 răniţi în ciocnirile cu soldaţii israelieni de la Jenin.

Israelul a anunţat că operaţiunea din Jenin a fost efectuată pentru a aresta membri ai grupării Jihadul Islamic. Gruparea a elogiat atacul armat din Ierusalimul de Est, dar nu l-a revendicat.

Potrivit serviciilor de urgenţă atacul armat a avut loc în cartierul Neve Yaakov, din Ierusalimul de Est, populat de colonişti evrei.

Citește și : SUA au desemnat oficial compania militară privată rusă Wagner drept ‘organizaţie criminală transnaţională’

SUA au condamnat atacul „revoltător” de vineri din Ierusalimul de Est, unde un atac armat la o sinagogă s-a soldat cu cel puţin opt morţi.

„Este absolut revoltător. Condamnăm acest aparent atac terorist în termenii cei mai puternici”, a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel.